Taalcursus Engels Rotterdam

Roger Liddle zette CBE in 1997 op, nadat hij meer dan 35 jaar over de hele wereld als leraar Engels had gewerkt. In Rotterdam was er een groeiende behoefte aan kwalitatief sterk Engels onderwijs en zodoende zag het Centre for British English het licht.

Hoewel hij met slechts elf studenten per semester begon, zag Roger een duidelijke visie voor het Centrum voor zich. Hij wilde een school creëren waarvan hij kon zeggen: “Daar zou ik echt graag willen werken.” Hij nam gelijkgestemde leraren in dienst en de plezierige, dynamische werkomgeving ontstond daardoor vanzelf. Het aantal eigen studenten groeide en het CBE, toen nog gevestigd aan de Meent, stond al snel bekend als de belangrijkste taalschool van Rotterdam.

Emma Gill begon in 2007 met lesgeven bij CBE. Zij deelde Rogers visie, kreeg de leiding over de school overgedragen in 2010 en is sindsdien hoofd van CBE.

Naar aanleiding van de groeiende populariteit van onze cursussen Nederlands veranderde Emma de naam naar CBE Languages en runt ze tot de dag van vandaag een succesvolle school met dezelfde idealen als de grondlegger.

Emma overzag recent de verhuizing van CBE Languages naar het Haagseveer. Door deze verhuizing werd CBE toegankelijker en kunnen de studenten nu profiteren van een rustgevende leeromgeving, gelegen aan een stille waterweg in het centrum van de stad.