Online cursussen voor Nederlands en Engels

De huidige situatie is zonder precedent, en we weten nog niet wanneer persoonlijke contacten weer mogelijk zijn. Toch willen we onze studenten de mogelijkheid bieden hun talen te leren, en tegelijkertijd het sociale aspect daarvan te behouden.

CBE is altijd een plaats geweest waar mensen elkaar ontmoeten en vriendschappen sluiten. Die traditie willen we voortzetten, ook als we thuis moeten blijven.

Daarom hebben we overlegd met onze docenten; we hebben we navraag gedaan bij onze studenten, en ook de technische mogelijkheden bekeken. We zijn uitgekomen bij het online platform Zoom.

Zoom is een populaire oplossing voor opleiders; de beeld- en geluidkwaliteit zijn goed, zelfs onder de huidige omstandigheden, en het platform biedt veel functies die het geschikt maken voor efficiënt afstandsonderwijs dat toch persoonlijk is.

Het programma is geschikt voor alle soorten apparaten (mobiel, tablet en laptop). Wij adviseren echter een laptop om het meeste uit de les te halen. Een laptop heeft een groter scherm en er zijn meer opties voor beschikbaar. Het platform is web-based, dus niet afhankelijk van een besturingssysteem. Wel zijn er voor de meeste besturingssystemen apps beschikbaar.

Een camera, een microfoon en een betrouwbare internetverbinding zijn vereist.

We willen een zo effectief mogelijke leeromgeving garanderen. Daarom kunnen we nu al het volgende beloven:

  • Kleine groepen
  • In de cursus maken we gebruik van een dropbox-map, die na elke les wordt bijgewerkt met werkbladen, aantekeningen en alles wat nodig is voor de volgende les.
  • We geven heldere gebruiks- en inloginstructies, en duidelijke opdrachten.
  • We hebben een enthousiaste helpdesk die studenten ondersteunt als ze softwareproblemen hebben, of moeilijkheden met de online leeromgeving.

De nieuwe online cursussen beginnen in januari!

2021A timetable for students

We passen de opzet van onze lessen aan de online omgeving aan, maar de cursusinhoud en de lesdoelen blijven hetzelfde.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar info@cbelanguages.nl, zodat we je persoonlijk op de hoogte kunnen houden van de nieuwste informatie over onze cursussen.

Ervaringen van onze studenten & docenten